Omdat het ‘altijd verstandig is een diploma te hebben’ studeert Arthur Nederlandse Taal en Letterkunde. Tijdens zijn studententijd wint hij het Groninger Studenten Cabaret Festival. Een jaar later wordt hij gevraagd voor de dan nog op te richten groep Comedytrain. Arthur heeft geen idee wat stand-up comedy is, maar heeft toch niets te doen sinds hij afgestudeerd is en is allang blij dat hij ‘werk’ heeft.
Cabaret en stand up
Van 1990 tot 1994 is Arthur vaste kracht bij Comedytrain. Ook treedt hij een aantal keren op in Amerikaanse comedyclubs. In september 1994 maakt Arthur, samen met pianist Alberto Klein Goldewijk, zijn eerste avondvullende cabaretprogramma, Een tekkel met de stok . Hierin combineert hij liedjes met stand-up. In de programma’s daarna, Kettingen (1996), Twee straten verder (1998) en 100 Helden (2000) wordt muziek steeds belangrijker.
Muziek
In 1998 komt zijn debuut-CD Twee straten verder uit (Sony Music). Arthur wordt genomineerd voor een Edison, de single Contract wordt de radio 3 FM megahit.
In de jaren daarna volgen de albums 100 helden (2000), Achterste brug (2002) en Vlak voordat (2007) die allemaal zeer goed ontvangen worden.
Zijn vijfde CD, Stilte Opname (2009), maakt hij op verzoek van het Emma kinderziekenhuis AMC. De teksten zijn gebaseerd op verhalen van kinderen die er liggen. Op de CD werkt hij samen met zangeres Birgit Schuurman. Een aantal liedjes wordt gebruikt in de theatervoorstelling Achtste groepers huilen niet naar het kinderboek van Jacques Vriens. De voorstelling wordt bekroond met de Musicalworld Award 2011 voor Beste jeugdvoorstelling.
Arthur schrijft ook liedjes voor de voorstellingen Oorlogsgeheimen en Brammetje Baas .
Boeken
In april 2006 komt zijn debuutroman Midden op de weg zo hard mogelijk uit, die gaat over een kleinzoon die de sporen volgt van zijn grootvader die spion was in de Tweede Wereldoorlog. Het verhaal is voor een groot deel (auto)biografisch. Het boek wordt genomineerd voor de Anton Wachter prijs, de Selexyz debuutsprijs en bekroond met de LIBRA debutantenprijs. Daarna volgt De hartslag van de aarde (2008), welk verhaal losjes gebaseerd is op het levensverhaal van zijn andere grootvader die geoloog was en al in de jaren veertig een boek schreef over de opwarming en afkoeling van de aarde.
Arthurs derde roman, Hotel Sofia, over vier vrienden die elkaar na dertig jaar weer zien, wordt door Knack in de top vijf van beste Nederlandse romans van 2012 gezet.
In mei 2015 verschijnt zijn nieuwe roman Paradise Village (2015) over een opgejaagde bankdirecteur die het land uitvlucht nadat zijn bank gered moet worden door de staat. Op zijn vlucht neemt hij zijn zoontje van 11 mee en ontdekt dat hij hem eigenlijk helemaal niet kenT.
Voor Wat we weten (2017) verdiept Arthur zich in de wereld van vluchtelingen en statushouders. Twee jaar lang volgt hij drie broers die gevlucht zijn uit Aleppo en hier een bestaan proberen op te bouwen. Het is een liefdevol portret en tegelijkertijd een cynisch verslag van een onmogelijk asielbeleid.
In 2021 verschijnt zijn eerste non-fictie werk De wederafbouw van de satire. Dit pamflet waarin Arthur een kernachtig pleidooi houdt voor humor die de randjes aftast, leidt tot de nodige discussie en aandacht in de media.
In 2022 verschijnt Met de prins op reis, een reisverslag van een zogenaamde goodwillreis van Prins Bernhard met in zijn kielzog zijn particulier secretaris Frans de Graaff, de oudoom van Arthur, naar Zuid-Amerika.
En verder
Van 2015 tot 2022 is Arthur voorzitter van Comedytrain, het gezelschap waarvan hij sinds de oprichting lid is. Daarnaast is hij drie jaar lang (2015-2018) columnist (de druktemaker) bij het NPO radio1 programma De NieuwsBV.
Sinds 2019 is hij artistiek leider van De Speld Live, een tak van de populaire, satirische nieuwssite De Speld.
Verder geeft hij op onregelmatige basis les aan het conservatorium in Groningen en aan de Querido academie in Amsterdam.
Rinske kegel
Schrijver van poëzie en kort proza. Rinske Kegel heeft in verschillende literaire bladen publicaties gehad, waaronder Revisor, het Liegend Konijn, De Gids en Op Ruwe Planken. Op dichtsite Meander is een interview met haar te lezen. Ook is er een interview te beluisteren over haar schrijverschap op de podcast van De Vorlesebühne. Ze won verschillende literaire prijzen en was een tijdlang Dichter bij de Dag bij het radioprogramma Dit is de Dag op radio 1 van de E.O. Waarbij ze live in de uitzending een gedicht op maat maakte.
Haar werk is in verschillende verzamelbundels gepubliceerd. Waaronder ‘Dichters uit de bundel; De moderne Nederlandstalige poëzie in 400 gedichten.’ Samengesteld door Chretien Breukers en Diewertje Mertens.
Zwaantje Ariens- Storm
Zwaantje Ariens- Storm schrijft gedichten. Ze laat zich inspireren door de dingen van de dag, menselijk gedrag, verhalen die onze lichamen ons vertellen én door de manier waarop wij samenvallen met al het andere om ons heen. Daar iets zichtbaar van maken, dat is momenteel de bedoeling van haar poëzie.

